Projeksiyon cihazı alırken dikkat etmeniz gerekenler ile karşınızdayız.

Projektör alırken dikkat etmeniz gerekenler nasıl sıralanır? Lamba ömrü projeksiyon seçimizi nasıl etkiler? Işık gücü nedir ve hangi ANSI değerlerini tercih etmeliyiz?
 

Alacağınız projektörün kullanım alanına dikkat edin;

Projeksiyon cihazı alırken en belirleyici sebep, bu cihazı neden aldığınız olacaktır. Ofis, okul gibi ortamlarda kullanılacak cihaz ile evinizde sinema, oyun keyfi yaşayacağınız cihaz tamamen farklı özelliklere sahiptir. Sunumlar için uygun olan bir projektörü, evde kullandığınızda, istediğiniz görüntüyü almanız neredeyse imkansızdır.

 

Okul, ofis gibi ortamlarda kullanılacak bir projeksiyon cihazı, belli özelliklere sahip olmak zorundadır. Dersler ve sunumlar genellikle Powerpoint ve Flash üzerinden oynatıldığı için projeksiyon cihazı alırken dikkatli olmanız gerekiyor.

Eviniz için bir projeksiyon cihazı alırken, renk skalası, aydınlatma ve lamba ömrü gibi detayları dikkatlice düşünmeniz gerekiyor. Çünkü ister sinema ister oyun deneyimi olsun, projeksiyon cihazının kesinlikle size renk doygunluğu yüksek görüntüler vermelidir. 


Ev tipi bir projeksiyon cihazı nasıl seçilir?

Öncelikle cihaz çözünürlüğü, görüntü teknolojisi, karşıtlık, renk doygunluğu sizin için çok önemli. Çünkü evinize bir projeksiyon cihazı satın almanızın en büyük sebebi, sinema salonlarını, kendi ev ortamınıza taşımaktır.

Bu noktada lamba ömrü önemli ama evinizde tüm gün çalışacak bir cihaz olmayacağı için çok uzun dayanan bir lambaya da ihtiyacınız yok. Sizin lamba konusunda dikkat etmeniz gereken şey, yedek lamba fiyatları. 5000 saat dayanan bir lamba hem cihazı uzun süre götürecektir ama seçtiğiniz modellerin yedek lamba fiyatlarına kesinlikle dikkat edin.

Çözünürlük kısmında ise kesinlikle Full HD’nin altına düşmeyin. Alacağınız görüntünün sağlıklı ve net olması açısından Full HD önemli. HD Ready seçeneklerini ekonomik modeli tercih etmeyeceğiniz sürece satın almayın.

Karşıtlık kısmındaysa ofis modellerinden farklı olarak 35.000:1– 150.000:1arası seçim yapmanız doğru olacaktır. Elbette bu iki seçenek arasında gidene kadar, alacağınız projeksiyon cihazının fiyatı da hayli yükselecektir. Sitemiz üzerindenkarşıtlık oranları yüksek, Full HD projeksiyon cihazlarını inceleyebilir, daha sağlıklı bir sonuç elde edebilirsiniz.

Ek olarak, bazı projeksiyon cihazları 3D’ye de destek vermekteler. Eğer böyle bir düşünceniz varsa, yine sitemiz üzerinden 3D seçeneğini işaretlemeniz yeterli.

Ofis tipi bir projeksiyon cihazı nasıl seçilir?

Projeksiyon cihazları aslında genel olarak iş yerleri ve okullarda kullanılıyor. Bu noktada belli özellikler, anlatacağınız derslerin ve proje sunumlarının daha sağlıklı olmasını mümkün kılıyor.

Ofis tipi bir projeksiyon cihazı söz konusu olduğunda Full HD, karşıtlık gibi özellikleri eleyebilirsiniz. Evinizde projeksiyon cihazını istediğiniz yere koyarsınız, olur biter. Söz konusu işyeri olduğunda bazen çalıştığınız ve sunum yaptığınız alan değişebilir, perde dışında bir yere bile görüntü yansıtmak zorunda kalabilirsiniz.

3000 ve 4500 ANSI civarında bir ışık gücü, metinlerinizin okunması ve grafiklerinizin rahat görünmesi için son derece yeterlidir. Elbette bu söylediğimiz, karanlık ortamlarda yapacağınız sunumlar için geçerli. Eğer bulunduğunuz bölge ışık alıyorsa, ANSI değerini olabildiğince yükseltmeniz gerekiyor.

Çözünürlük kısmında ise XGA çözünürlüklü projeksiyon, WXGA çözünürlüklü projeksiyon, HD ya da Full HD projeksiyon cihazlarından tercih edebilirsiniz. 

Alacağınız projektörün amacınıza hizmet etmesi son derece yeterli. Sitemiz üzerinden uygun modellere göz atabilir ve kolayca aradığınız projeksiyon cihazını bulabilirsiniz.

 

 

  • DLP Projeksiyon nedir?

LCD teknolojisine alternatif, Texas Instruments DLP teknolojisini kullanan müstakil bir birimdir. DLP(Digital Light Processing), Digitatl Mirror Device(DMD) olarak adlandırılan tek müstakil bir dijital görüntü çipi kullanır. Bu aygıt video sinyallerine dayanan ışıkları eğebilen milyonlarca mikroskobik eğim aynaları içerir. Bu komplex, fakat hünerli aygıt, imajları sadece siyah/beyaz olarak üretir. Fakat yüksek hızlı renk değişim çarkı, ışığı renkli görüntüyle tanıştırmıştır. LCD ile karşılaştırıldığında, ışık DMD aygıtını geçmemektedir, bütün küçük aynalar tarafında yansıtılmaktadır. DLP projektörleri , LCD projektörleri gibi CRTlere göre birçok avantajlara sahiptir. Bunlar ; parlaklığı sağlamak için düşük gülü lambaya izin vermesi,yüksek kontrast görüntüleri ve mekanik bir alet olan renk çark motorudur.

 

  • LCD Projeksiyon nedir?

LCD Projektörü, 3LCD paneli ve yüksek şiddetli ışık kaynağına sahip, bilgisayar yada video projeksiyon aygıtı ile bütünlenen müstakil bir birimdir. LCD projektörleri çok çeşitli büyüklük ve özelliklerde olurlar, dolayısıyla uzmanların görüşleri size yardımcı olacak ve en doğru kararı vermenizi sağlayacaktır. Bir LCD projektörünün ana dizaynında ; ışık kaynağı ve yarı şeffaf LCD panellerinden geçip projeksiyon ekranında bulunan optiklere odaklanan kırmızı,yeşil ve mavi renklerin meydana gelmesini sağlayan bir prizma mevcuttur. LCD projektörlerin; parlaklık, büyüklük ve ağırlık bakımından eski CRTlere göre pek çok avantajları bulunmaktadır

 

  • ANSI Lümen nedir?

Ansi lümen değeri bir projeksiyon cihazının ışık gücünü temsil eder. Ansi kelimesinin tam açılımı “American National Standarts Instıtute” dır. Bunun sebebi bu ölçü biriminin Amerikan Standartları Enstitütüsü tarafından standartlandırılmış olmasıdır. Bir projeksiyon cihazının ansi lümen değerinin yüksek olması o projektörün aydınlık ortamlardaki performansını etkileyen faktördür.

 

  • SXRD nedir?

SXRD™
SXRD (silikon X-tal Yansıtıcı Ekran), HD1080 panel çözünürlük gösterme yeteneğine sahiptir. Yüksek hızlı tepki süreleri ve yüksek kontrast oranı, hızlı hareket eden görüntülerde bile canlı görüntü gösterimi sağlar.

 

  • RS-232C nedir?

RS-232C, ev sineması projektörünüzün diğer seri cihazlarla iletişim kurmak için kullandığı arabirimdir. Bu da eğlencenizi tam olarak istediğiniz gibi yönetmenize olanak sağlayacak şekilde, projektörünüz herhangi bir oda kontrol sistemi ile hemen ve kolayca entegre edilebilir demektir.

 

  • Kontrast Oranı nedir?

Kontrast oranı, bir görüntü kaynağının -ister LCD monitör, ister projektör, ister Plazma TV olsun- gösterebileceği en parlak beyazın, gösterebildiği en koyu siyaha oranıdır. Bu biraz basit bir açıklama gibi gelmiş olabilir ama kontrast oranı tam olarak budur.
Dikkat ederseniz, örneğin parlaklık değerinde olduğu gibi (300 candela/metrekare gibi) kontast oranı herhangi bir birime sahip değildir. Bunun nedeni de yukarıdaki tanımın içinde: yapılan şey, iki değeri oranlamaktan ibaret. Kontrast Oranı nasıl ölçülür?
Kontrast ölçümünde iki metod kullanılır: 1.Tam açık / tam kapalı metodu, 2. ANSI metodu.
1.metodda, önce parlaklık tam açılarak bir beyaz fon gösterilerek ölçüm yapılır. Daha sonra parlaklık ayarı sonuna kadar kısılır ve siyah bir fon gösterilir. İki değer arasındaki fark kontrast oranını verir. Endüstride en yaygın kullanılan metod budur zira ölçülen kontrast oranı ikinci metoda göre daha yüksek çıkar.


2. metod ise ANSI tarafından geliştirilmiştir. Bu ölçümde ekranda satranç tahtası benzeri bir şekil gösterilir ve siyah karelerle beyaz karelerin ortalaması alınarak kontrast oranı bulunur.

 

  • 1080p nedir?

En iyi HD formatı – 1080p yumuşak bir yüksek çözünürlüklü görüntü için 2 milyondan fazla piksel sağlar. Burada p, görüntünün tüm görüntü satırlarının her dikey taramayla yenilendiği bir kademeli ya da titreşimsiz resim tarama işlemi yürüttüğünü gösterir. 1080p, HDTV kullanımı için tanımlanan maksimum çözünürlük olup bu format Blue-ray için de

kullanılmaktadır.

 

  • 3D Nedir?

Bir resmin ya da görüntünün; derinliğinin, genişliğinin ve yüksekliğinin olması halidir. Bilgisayarda ortamında, genelde gerçek hayattaki gözlerimizin görebildiği, bu görüntülere SD ismi verilmektedir. Örneğin bir bilgisayar oyununda, odalarda dolaşabiliyor ve nesnelere istediğiniz açıdan bakabiliyorsanız, bu oyun 3D oyunlar kategorisinde kabul edilebilir.

 

  • 16:9 Modu nedir?

Lazer Disk ya da video kameradan gelen bastırılmış TV sinyalleri, el ile 16:9 moduna geçilerek herhangi bir bozulma olmadan 4:3 resim tüplerinde izlenebilir. Video kameraya ya da DVD kaydediciden gelen anamorfik (bastırılmış görüntülü kayıtlar) herhangi bir bozulma olmaksızın 4:3 ekranda izlenebilir.

 

  • 4:3 Modu nedir?

4:3 modu video ve fotoğraflarda bulunan, geleneksel görüntü en boy oranıdır. Bu da bir resim genişliğindeki her dört birimin üç birim yüksekliğinde olacağı anlamına gelir. 16:9luk yeni dijital yayın standardı ile 4:3 modu, kaliteden ödün vermeden, görüntüleri orijinal formatında oynatabilir. Böylece, fotoğraflarınızı geleneksel 4:3 modun da çekmeyi tercih ediyorsanız, fotoğraflar da TV ekranında tüm görkemleriyle görüntülenir.

 

  • HDMI nedir ?

DVI teknolojisine göre daha yeni bir teknoloji olan HDMi standardı ise bir çok avantaja sahip. İğne sayısı ve sırası bakımından DVI ile aynı özelliklere sahip HDMi kablolar. Aslında HDMi bağlantısının en büyük avantajı görüntü ve sesin tek kablo üzerinden sıkıştırma yapılmadan iletilebilmesidir. 5 Gbps bant genişliği ile HDTV teknolojisini tam destekleyen HDMi bağlantısı lie kayıpsız bir şekilde görüntü ve ses aktarımı mümkün olabiliyor.
HDMI standart, gelişmiş ve yüksek tanımlı video ile çok kanallı ses sinyallerinin tek kablo üzerinden taşınmasını destekler.

 

  • Wireless nedir?

Kablosuz yerel ağ , kablolu iletişime alternatif olarak uygulanan, RF (Radyo Frekansı] teknolojisini kullanarak havadan bilgi alııveriıi yapan esnek bir iletişim sistemidir.

 

  • RGB (Red Green Blue) nedir?

Beyaz ışık, renklerin tümüne sahip olduğuna göre, hiç ışık olmazsa elimizdeki tek şey karanlık ve siyahtır. Bu durumda belirli miktarlarda kırmızı, mavi ve yeşil ekleyerek istediğimiz rengi oluşturabiliriz. Bu üç rengin en yüksek yoğunlukta eşit karışımı ise beyazı oluşturur. RGB renk modelinde renkler bu üç ana rengin değişik oranlarda eklenmesiyle (additive colors) oluşur. RGB modeli insan gözünü taklit eden dijital ünitelerde (Tarayıcılar, Dijital Kameralar gibi) ve monitörlerde kullanılır.

 

Ev Sinema için projeksiyon cihazı önerileri;
https://www.projeksiyonpazari.com/139-ev-sinemasi-projeksiyon-kat.html

Okul, Eğitim Kurumları, Sınıflar için projeksiyon cihazı önerileri;
https://www.projeksiyonpazari.com/134-tasinabilir-projeksiyon--kat.html

İş ve Ofisler, Toplantı odası için projeksiyon cihazı önerileri;
https://www.projeksiyonpazari.com/135-kurulum-projeksiyon-kat.html

4K Projeksiyon Cihazı Önerileri;
https://www.projeksiyonpazari.com/138-4k-projeksiyon--kat.html

Laser Projeksiyon cihazı önerileri;
https://www.projeksiyonpazari.com/136-laser-projeksiyon--kat.html

Led Projeksiyon cihazı önerileri;
https://www.projeksiyonpazari.com/137-led-projeksiyon-kat.html

İnteraktif Projeksiyon Cihazı önerileri 
https://www.projeksiyonpazari.com/141-interaktif-projeksiyon--kategori.html

Yakın kısa mesafe projeksiyon cihazı önerileri
https://www.projeksiyonpazari.com/140-kisa-mesafe-projeksiyon--kategori.html

Projeksiyon Wi-Fi Aparatları,Projeksiyon 3D gözlük için, Projeksiyon HDMI  ve Power Kablolar için, Projeksiyon perdeleri , Projeksiyon yedek parça temin ve Projeksiyon Lambaları için;

0 212 400 0 393

 www.projeksiyonpazari.com

[email protected]

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR